(gelezen in: november editie Van Twaalf tot Achttien)
Sinds de tijd dat we ons voedsel keurig verpakt vanuit de supermarkt betrekken, is ons besef van herkomst en eigenschappen sterk verminderd. Dat geldt ook voor onze leerlingen. Ze weten nauwelijks waar ons voedsel vandaan komt en hoe het wordt geproduceerd en kunnen op basis van die (ontbrekende) kennis geen keuzes maken. Op zich is dat eigenaardig want voeding raakt iedereen.
DOOR IDA HENDRICKS
De voedingslandbouw maakt grote innovaties door waarbij duurzaamheid een steeds grotere rol moet gaan spelen. Vanuit dit perspectief vinden we het ook belangrijk dat leerlingen keuzes leren maken. En dan het liefst te beginnen bij de herkomst van gezonde voeding. Want gezonde voeding heeft effect op gezondheid en welbevinden.
GrowWizzKid laat leerlingen zélf aan de slag gaan met innovaties met betrekking tot de herkomst van gezonde voeding. Ze worden uitgedaagd de grenzen van het onmogelijke op te zoeken, om oplossingen voor een duurzame wereld te bedenken. GrowWizzKid zorgt met behulp van een digitaal lesconcept voor verwondering en zet aan tot innovatie, creativiteit, samenwerken, doorzettingsvermogen en een gezonde leefstijl, vaardigheden die de maatschappij van morgen en de jongeren van vandaag nodig hebben. Vooral het stellen van open vragen over actuele en aansprekende thema’s werkt aanstekelijk. Wat is de beste voeding om alert en fit te blijven? Is er ook voeding waardoor je je beter kunt concentreren? Hoe werkt dat dan?
Lees hier het hele artikel in Van 12 tot 18
Meld je aan voor de nieuwsbrief